accoya2

Decking – Περίφραξη

Accoya (Acetylated Wood)

Το Accoya είναι ανθεκτικό στην υγρασία και τις καιρικές συνθήκες, μεταβάλλοντας ελάχιστα της διαστάσεις του. Η ξυλεία αυτή αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό ανθεκτικότητας, σταθερότητας και ευελιξίας καθιστώντας την ιδανική επιλογή για τις πιο απαιτητικές δομικές σας ανάγκες.
Έχει εγγύηση 50 ετών για χρήσεις πάνω από το έδαφος και 25 ετών για χρήσεις σε επαφή με το έδαφος ή γλυκό νερό.
Το προϊόν είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους χημικά πρόσθετα, ενώ παράλληλα έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.
Από την κυκλοφορία του το 2007, το Accoya® έχει επιλεγεί από εκατοντάδες κατασκευαστές ως το ξύλο της επιλογής τους και χρησιμοποιείται σε σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα σε όλο τον κόσμο. Αλλά ίσως η πιο συναρπαστική εφαρμογή του είναι στα καθημερινά σπίτια, όπου φέρνει νέα δυνατότητες για παράθυρα, πόρτες, καταστρώματα (decking) και επενδύσεις (cladding).

www.accoya.com

logo-accoya
You are here:

Κατάλογοι

Κατάλογος Accoya Color Grey Decking Battlecard-EN-01

Κατάλογος Accoya-Technical-Weathering

Κατάλογος Accoya Accsys-7849-Accoya-Decking-Guide-EN-red

Κατάλογος Accoya Architects-Zone_Drawings_Accoya_decking_EU

Κατάλογος Accoya Architects-Zone_Technical-leaflet_Slip-Resistance

Κατάλογος Accoya M-Accoya Benefits Flyer_Decking-EN

Κατάλογος Accoya M-Accoya Lumber Grading Guide-EN-01

Κατάλογος Accoya M-Accoya What Is Accoya Brochure Generic

Κατάλογος Accoya M-Accoya Wood Information Guide-EN-3.9

Κατάλογος Accoya T-Accoya Technical Weathering

Πιστοποιητικά

Πιστοποιητικά Accoya 20220509_EPD_EN-15804-A2_Accoya_Decking

Πιστοποιητικά Accoya-Color-Accoya-EPH-Report-Slip-resistance-test-2022

Πιστοποιητικά Accoya-wood-warranty-worldwide-excluding-US-and-Canada

Πιστοποιητικά Accoya Classification-report-Accoya-FRX-Euro-B

 

Έμπνευση

Το Accoya® ανατρέπει όλα όσα γνωρίζετε για το ξύλο.

Μέσω μιας επαναστατικής επιστημονικής διαδικασίας που ονομάζεται ακετυλίωση, τροποποιεί το ξύλο για να του προσδώσει ιδιότητες ανώτερες από τα καλύτερα σκληρά ξύλα – και σε πολλές περιπτώσεις, το αλουμίνιο και το PVC.

Από την κυκλοφορία του το 2007, το Accoya® έχει επιλεγεί από εκατοντάδες κατασκευαστές ως το ξύλο της επιλογής τους και χρησιμοποιείται σε σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα σε όλο τον κόσμο. Αλλά ίσως η πιο συναρπαστική εφαρμογή του είναι στα καθημερινά σπίτια, όπου φέρνει νέα δυνατότητες για παράθυρα, πόρτες, καταστρώματα (decking) και επενδύσεις (cladding).

Τα πλεονεκτήματα του Accoya® σημαίνουν ότι τα έργα ξυλείας μπορούν πλέον να σχεδιαστούν με απόλυτη εμπιστοσύνη. Το σήμα ποιότητάς μας σηματοδοτεί τη διαφορά του Accoya®.

Δεν υπάρχουν πραγματικά όριο όταν πρόκειται για τις δυνατότητες σχεδιασμού με Accoya – από παγκάκια πάρκου μέχρι κιθάρες, γλυπτά εξωτερικού χώρου και ποδηλατοδρόμια, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Επισκεφθείτε www.accoya.com για περισσότερη έμπνευση και για να δείτε το ευρύ φάσμα των έργων που έχουμε ολοκληρώσει σε όλο τον κόσμο.

Το ξύλο που θα αλλάξει τον κόσμο.

Το ξύλο Accoya κατασκευάζεται από την Accsys στο εργοστάσιό της στο Arnhem της Ολλανδίας. Η Accsys μετατρέπει το ταχέως αναπτυσσόμενο, πιστοποιημένο βιώσιμο ξύλο σε ξύλο Accoya μέσω της ιδιόκτητης διαδικασίας ακετυλίωσης. Το αποτέλεσμα είναι βιώσιμη ξυλεία υψηλής απόδοσης με διαπιστευτήρια βιωσιμότητας που υπερβαίνουν εκείνα των ανθρωπογενών, έντονα εξαντλούμενων πόρων και ιδιαίτερα ρυπογόνων εναλλακτικών λύσεων.

Διαστάσεις

Πάχος x Πλάτος (mm) Μήκη (m)
25x150mm (limited volume) 2.4m, 3m, 3.6m, 4.2m, 4.8m
25x200mm 2.4m, 3m, 3.6m, 4.2m, 4.8m
32x200mm 2.4m, 3m, 3.6m, 4.2m, 4.8m

Videos

Απόδοση

To Accoya® προσφέρει πρωτοφανή αξιοπιστία για την ξυλεία. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό φυσικό ξύλο, που παραμένει αμετάβλητο σε διόγκωση, συρρίκνωση ή στρέβλωση, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια αξιοπιστία.

Με εγγύηση 50 ετών πάνω από το έδαφος και 25 ετών εντός εδάφους ή σε επαφή με γλυκό νερό, είναι ιδανικό για το θερμό κλίμα της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων ιδιαιτέρως των παραθαλάσσιων τοποθεσιών και των περιοχών ισχυρών ανέμων.

 • ΕΓΓΥΗΣΗ 25 & 50 ΕΤΩΝ
 • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΟ
 • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ
 • ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ
 • ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΑ ΕΝΤΟΜΑ
 • ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΑ
 • ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ

Φινιρίσματα

Το φινίρισμα συνοψίζει πολλούς από τους λόγους για τους οποίους οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές αγαπούν να χρησιμοποιούν το Accoya – οι επιστρώσεις φαίνονται λαμπρές και διαρκούν περισσότερο, γενικά απαιτούν λιγότερη συντήρηση εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Προσφέρει επίσης τεράστια ελευθερία σχεδιασμού, με τη δυνατότητα δημιουργίας πληθώρας φινιρισμάτων υφής, όπως λεία, απανθρακωμένα και βουρτσισμένα, καθώς και επιλογές κατά παραγγελία μεγέθους και φινιρίσματος για ατελείωτη δημιουργικότητα.

 • ΦΥΣΙΚΟ ΞΥΛΟ
 • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΟ
 • ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
 • ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΑ
 • ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
 • ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΒΑΦΗ/ΛΟΥΣΤΡΟ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Coatings & Finishes

OILED

Oiled

COATED

Coated and Brushed

UNCOATED

Uncoated

Βιωσιμότητα

Η Accoya είναι η πραγματικά βιώσιμη επιλογή που σας βοηθά να αντιμετωπίσετε παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή. Από την πηγή έως την παραγωγή και μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής, η βιωσιμότητα λάμπει. Διαπιστευμένο από το FSC και πιστοποιημένο™ από το Cradle to Cradle Gold, είναι το μοναδικό δομικό υλικό στον κόσμο που πέτυχε πιστοποίηση™ C2C® Platinum για την υγεία των υλικών. Με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, μπορείτε να βοηθήσετε στην καταπολέμηση των εκπομπών άνθρακα για έναν υγιέστερο κόσμο. Είναι επίσης μη τοξικό, τόσο ασφαλές για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα καθώς και για τον πλανήτη.

 • ΧΑΜΗΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ
 • ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
 • 100% ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ
 • ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2
 • ΜΗ ΤΟΞΙΚΟ
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Επένδυση

Όταν η αισθητική και η χαμηλή συντήρηση έχουν μεγάλη σημασία, το Accoya γίνεται η σαφής επιλογή – είναι ιδανικό για επένδυση όπου οι κλιματικές είναι ιδιαίτερα έντονες. Οι επιστρώσεις μεγάλης διάρκειας με χαμηλή συντήρηση θα διατηρήσουν την επένδυση υπέροχη. Τα ειδικά προφίλ και φινιρίσματα σας επιτρέπουν να έχετε την εμφάνιση που θέλετε, με τη διαθεσιμότητα φαρδιών και παχιών σανίδων που σας επιτρέπουν την απόλυτη δημιουργική ελευθερία.

Καταστρώματα (Decking)

Η υψηλή σταθερότητα του Accoya σημαίνει ότι μπορείτε να τοποθετήσετε καταστρώματα (decks) με μικρότερα κενά – αυτό σημαίνει μια πιο ομοιόμορφη επιφάνεια που παραμένει λεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εξαιρετικά ανθεκτικό, ταιριάζει σε όλα τα κλίματα και το δροσερό φινίρισμα χωρίς θραύσματα το καθιστά ιδανικό για ευαίσθητα γυμνά πόδια. Το κατάστρωμα (deck) Accoya είναι επίσης μια μη τοξική επιλογή, ασφαλής για ανθρώπους, κατοικίδια ζώα και το περιβάλλον.