Share
Η Εταιρία

Eltop

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

H ELTOP ιδρύθηκε το 1988 ως μια πρότυπη μονάδα παραγωγής πάγκων και πoρτών κουζίνας - ντουλάπας με τη μέθοδο postforming και έδρα το εργοστάσιο της στη Μεταμόρφωση Αττικής. Η επιχειρηματική της δράση συνδέθηκε από την αρχή με αρτιότητα στην τεχνολογική υποδομή, ποιοτικές πρώτες ύλες, απόλυτα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και σπουδαίες συνεργασίες.

Από τα μέσα του 2003, οι δραστηριότητες τις εταιρίας μεταφέρονται σε νέες εγκαταστάσεις 6.500 m2 στεγασμένου χώρου στη Μάνδρα Αττικής για την πληρέστερη, πιο οργανωμένη και πιο σύγχρονη λειτουργία όλων των διαδικασιών.
Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή ώστε να στεγάσουν την ανάπτυξη και όλες τις νέες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν τα προσεχή χρόνια.

To 2006 η εταιρία διαισθανόμενη τη πιθανή μελλοντική πτωτική πορεία της ελληνικής αγοράς, και μετά από μελέτη των εναλλακτικών αγορών, προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στη Σερβία με την επωνυμία ELTOP doo.

Το 2011 ανακοινώνεται επίσημα η ένταξη της εταιρίας στον όμιλο INTERWOOD - ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΑΤΕΝΕ, τη μεγαλύτερη εισαγωγική εταιρία ξυλείας στην Ελλάδα, εισηγμένη στο Χ.Α., με ιστορία πολλών δεκαετιών, με την οποία διαφαίνεται προοπτική ισχυρής συνέργειας και σύμπνοια αξιών.
Στις αρχές του επόμενου έτους η παραγωγική μονάδα μεταφέρεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ομίλου στο Καλιμπάκι Ελευσίνας, έκτασης 50 στρεμμάτων, για την ενεργοποίηση των συνεργειών ανάμεσα στις εταιρίες του ομίλου αλλά και για τη συλλογικότερη λειτουργία τους.

Η ELTOP μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες συνεχών εξελίξεων και προσαρμογών, καινοτομίας και εξειδίκευσης παρουσιάζεται δυνατή και έτοιμη να ανταποκριθεί με αποφασιστικότητα και διορατικότητα στις απαιτήσεις της αγοράς και των καιρών γενικότερα.


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Το όνομα της ΕLTOP είναι από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της συνυφασμένο με την αναβαθμισμένη ποιότητα πρώτων υλών, με τελευταίας τεχνολογίας "φρέσκα" και πρωτοπόρα υλικά και πολύ δυνατό προφίλ εξυπηρέτησης. Φιλοσοφία της το τρίπτυχο καινοτομία, δυναμισμός & ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις.

Γι' αυτό το λόγο συνεργάστηκε με την Formica Co, τη μεγαλύτερη παραγωγό Laminate στον κόσμο, που φέτος κλείνει και γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας της. Παράλληλα, η εταιρία προχώρησε στη σύναψη συνεργασιών με τις πιο σημαντικές δυνάμεις στην παραγωγή HPL, αλλά και των άλλων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, όπως για τη μοριοσανίδα, τη μελαμίνη, τις κόλλες κ.α. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις: Arpa, Sprela, Smart, Getalit, Cleaf, Kronospan, Thermopal.

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2000, ενώ η πολιτική "Ολικής Ποιότητας" αποτελεί περισσότερο δόγμα παρά απλό σύνθημα για την εταιρία και τους εργαζόμενους της. Ακολουθεί με προσήλωση τις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και επενδύει, υποστηρίζοντας τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της, διατηρώντας σταθερά εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών. Η εταιρία λειτουργεί συλλογικά. Η ομάδα της ELTOP έχει ακέραιη βάση και αναζητά μόνιμα υψηλές επιδόσεις. Ταυτόχρονα, επενδύει πάντοτε μηχανογραφικά και μηχανολογικά στην ευελιξία και την ταχύτητα εξυπηρέτησης, καλύπτοντας όλες τις ειδικές ανάγκες μιας αγοράς που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη διαστάσεων μη στάνταρ.

Με επενδύσεις που ξεπέρασαν την διετία 2002-2005 τα 2 εκατ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη ελληνική εταιρία παραγωγής προιόντων postforming. Η ELTOP απασχολεί 50 εξειδικευμένους εργαζόμενους που στεγάζονται σε 5.000 ιδιόκτητα τ.μ. του ομίλου. Διεκπεραιώνει κατά μέσο όρο 30.000 παραγγελίες το χρόνο και έχει μέσο χρόνο παράδοσης τις 7 ημέρες. Έχει συνάψει πιστές και μακροχρόνιες εμπορικές συμφωνίες με 500 ενεργούς πελάτες-πρεσβευτές καλής συνεργασίας. Στοχεύοντας σε διακριτά και σημαντικά τμήματα της αγοράς, διερευνά πάντοτε ευκαιρίες για περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη.


Η παραγωγή της ELTOP αποτελείται από τις παρακάτω γραμμές:
1 γραμμή postforming για πορτάκια κουζίνας & ντουλάπας
1 γραμμή softforming για πορτάκια ντουλάπας
1 γραμμή postforming για πάγκους κουζίνας
1 γραμμή πρεσσαρίσματος επιφανειών
2 γραμμές κοπής, συγκόλλησης & συσκευασίας διαστασολογημένων πορτών κουζίνας & ντουλάπας
1 γραμμή παραγωγής κουτιού από λωρίδα μελαμίνης
1 μονάδα επεξεργασίας και βαφής τζαμιών
1 μονάδα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου

Η εταιρία παρακολουθώντας στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις της αγοράς προγραμμάτισε ήδη την επόμενη νέα επένδυση για παραγωγή πάγκου με ίσιο προφίλ, επένδυση η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014.


ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η βάση των πωλήσεων της ΕLTOP αποτελείται από την γκάμα των προϊόντων που η ίδια παράγει στις εγκαταστάσεις της στην Ελευσίνα. Το δίκτυο διανομής τους καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα.

Προιοντική σειρά της ELTOP:
Συλλογή αδιάβροχων πάγκων Topclass
Συλλογή πάγκων μασίφ βακελίτη 12χιλ CompacΤop της Formica®
Συλλογή πάγκων από μασίφ ξύλο Δρύς, Οξυά, Πεύκο Άροζο, Καρυδιά, Ιρόκο finger joint
Βακελιτικά Πορτάκια HPL Formica
Βακελιτικά πορτάκια HPL Premium
Πορτάκια DP και μελαμίνες TheInterMelamine Collection
Πορτάκια MFC και μελαμίνες Cleaf, Kronos, Sm’Art
Επενδεδυμένα Κ/Π, MDF & Νοβοπάν με HPL.
Συρόμενες ντουλάπες αλουμινίου Swallow σε μεγάλη ποικιλία τζαμιών & ταμπλάδων μελαμίνης, επίσης Swallow Atlas kit και Fast kit
Βιτρίνες αλουμινίου με πλούσια γκάμα τζαμιών.
Φορμάικες των Liri, Formica, Arpa.
Πατώματα Kronos, Egger, Kaindl.


Παράλληλα, η ELTOP έχει δημιουργήσει από το 2000 ειδικό ξεχωριστό τμήμα πωλήσεων που απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μελετητικά γραφεία & κατασκευαστικές εταιρίες, shop fitters & marine projects προσφέροντας ιδιαίτερα προϊόντα αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών εφαρμογών. Γι' αυτό το σκοπό σύναψε συμφωνίες αντιπροσώπευσης και αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων διάσημων οίκων του εξωτερικού, τόσο για την ελληνική αγορά όσο και για την αγορά των χωρών της Πρώην Γιουγκοσλαβίας όσο και της Κύπρου.
Το ειδικό αυτό τμήμα σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες εμπλουτίζει συνεχώς το portofolio των αρχιτεκτονικών λύσεων τις οποίες προσφέρει. H αγορά είναι υποσχόμενη και έχει συνεχόμενη άνοδο της συμμετοχής της τόσο στο τζίρο όσο και στα αποτελέσματα της ELTOP.

Οι εταιρίες αυτές είναι:
Formica: Decorative, digiform & compact Laminates.
Arpa: Arpa For You (AFY) 0,9 mm & Athlon compact Laminates 6-8-10-12.7 mm.
Tavapan: ηχοαπορροφητικά πάνελ ειδικών προδιαγραφών.
Lamellux: πάνελ μασίφ ξύλου και ρευστής ρητίνης έγχρωμης ή διάφανης.
Valcrhomat: έγχρωμο MDF.
Interlam: κυματοειδή ή γεωμετρικού σχεδίου 3d πάνελς από HDF.
Design Panel: πάνελ PETG με ενσωματωμένα φυσικά υλικά όπως μπαμπού, στάχυα, λεβάντα κ.α.
Smart: αυτοκόλλητες επιφάνειες και μελαμίνες.
Perfonet: ξύλινα πάνελ διάτρητων σχεδίων.


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Έχοντας εντοπίσει έγκαιρα την επερχόμενη πτώση ζήτησης, η εταιρία έχει επεκταθεί στην Κύπρο, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στη Σερβία, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο, και ήδη προγραμματίζει αντίστοιχη ανάπτυξη στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Το 2013 ένα 10% του συνολικού τζίρου προήλθε από τις πωλήσεις στο εξωτερικό.