Share
Η Εταιρία

Eltop

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

H ELTOP ιδρύθηκε το 1988 ως μια πρότυπη μονάδα παραγωγής πάγκων και πoρτών κουζίνας - ντουλάπας - surfacing panels με τη μέθοδο postforming και έδρα το εργοστάσιο της στη Μεταμόρφωση Αττικής. Η επιχειρηματική της δράση συνδέθηκε από την αρχή με αρτιότητα στην τεχνολογική υποδομή, ποιοτικές πρώτες ύλες, απόλυτα εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και σπουδαίες συνεργασίες.

Από τα μέσα του 2003, οι δραστηριότητες της εταιρίας μεταφέρονται σε νέες εγκαταστάσεις 7.000 m2 στεγασμένου χώρου στη Μάνδρα Αττικής για την πληρέστερη, πιο οργανωμένη και πιο σύγχρονη λειτουργία των διαδικασιών της.
Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή ώστε να στεγάσουν την ανάπτυξη και όλες τις νέες επενδύσεις που θα υλοποιηθούν τα προσεχή χρόνια.

To 2006 η εταιρία, διαισθανόμενη την πιθανή μελλοντική πτωτική πορεία της Ελληνικής αγοράς, και μετά από μελέτη των εναλλακτικών αγορών, προχώρησε στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στη Σερβία με την επωνυμία ELTOP doo.

Το 2011 ανακοινώνεται επίσημα η ένταξη της εταιρίας στον όμιλο INTERWOOD - ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΑΤΕΝΕ, τη μεγαλύτερη εισαγωγική εταιρία ξυλείας στην Ελλάδα, εισηγμένη στο Χ.Α.Α., με ιστορία πολλών δεκαετιών, με την οποία διαφαίνεται προοπτική ισχυρής συνέργειας και σύμπνοια αξιών.
Στις αρχές του επόμενου έτους η παραγωγική μονάδα μεταφέρεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ομίλου στο Καλιμπάκι Ελευσίνας, έκτασης 50 στρεμμάτων, για την ενεργοποίηση των συνεργειών ανάμεσα στις εταιρίες του ομίλου αλλά και για τη συλλογικότερη λειτουργία τους.

Η ELTOP μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες συνεχών εξελίξεων και προσαρμογών, καινοτομίας και εξειδίκευσης, παρουσιάζεται δυνατή και έτοιμη να ανταποκριθεί με αποφασιστικότητα και διορατικότητα στις απαιτήσεις της αγοράς και των καιρών γενικότερα.


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Το όνομα της ΕLTOP είναι από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της συνυφασμένο με την αναβαθμισμένη ποιότητα πρώτων υλών, τα πρωτοπόρα υλικά τελευταίας τεχνολογίας και το πολύ δυνατό προφίλ εξυπηρέτησης. Φιλοσοφία της το τρίπτυχο καινοτομία, δυναμισμός & ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις.

Γι' αυτό το λόγο συνεργάστηκε με την FORMICA® GROUP EU , τη μεγαλύτερη παραγωγό High Pressure Laminate στον κόσμο, που έχει ξεπεράσει τα 100 χρόνια λειτουργίας. Παράλληλα, η εταιρία προχώρησε στη σύναψη συνεργασιών με τις πιο σημαντικές δυνάμεις στην παραγωγή H.P.L. παγκοσμίως, αλλά και των άλλων πρώτων υλών παραγωγής, όπως για τη μοριοσανίδα, τη μελαμίνη, τις κόλλες, τα τζάμια, τα αλουμίνια κ.α. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις: ARPA, SM'ART, GETALIT, CLEAF, FINSA, TRESPA® FACADES, CNC - CEMENTO NON CEMENTO, GARNICA, EGGER, LIRI, GENTAS, ASD, AM-CLAD, FANTONI ACOUSTIC PANELS, STARCELL HONEYCOMB, TARA CONCEPT WOODEN WALLS, ELRAISED ACCESS FLOORS, KASTAMONU, INTERLAM, KRONOS, KAINDL. .

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2015, CE, FSC (Chain of Custody Certification), ενώ η πολιτική "Ολικής Ποιότητας" αποτελεί περισσότερο δόγμα παρά απλό σύνθημα για την εταιρία και τους εργαζόμενούς της. Ακολουθεί με προσήλωση τις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και επενδύει, υποστηρίζοντας τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της, διατηρώντας σταθερά εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών. Η εταιρία λειτουργεί συλλογικά. Η ομάδα της ELTOP έχει ακέραιη βάση και αναζητά μόνιμα υψηλές επιδόσεις. Ταυτόχρονα, επενδύει μηχανογραφικά και μηχανολογικά στην ευελιξία και την ταχύτητα εξυπηρέτησης, καλύπτοντας όλες τις ειδικές ανάγκες μιας αγοράς που χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη μη στάνταρ διαστάσεων και ειδικών project.

Με επενδύσεις που ξεπέρασαν την διετία 2002-2005 τα 2 εκατ. ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη Ελληνική εταιρία παραγωγής προϊόντων postforming και panels ειδικών πιστοποιήσεων και προδιαγραφών. Η ELTOP απασχολεί 60 εξειδικευμένους εργαζόμενους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα 5.000 ιδιόκτητα τ.μ. των εγκαταστάσεων του Ομίλου. Διεκπεραιώνει κατά μέσο όρο 100.000 παραγγελίες το χρόνο και έχει μέσο χρόνο παράδοσης τις 7 εργάσιμες ημέρες. Έχει συνάψει πιστές και μακροχρόνιες εμπορικές συμφωνίες με 500 μέσο όρο ενεργούς πελάτες-πρεσβευτές καλής συνεργασίας. Στοχεύοντας σε διακριτά και σημαντικά τμήματα της αγοράς, διερευνά πάντοτε ευκαιρίες για περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη.

Το 2013 η εταιρία παρακολουθώντας στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς, προγραμμάτισε την επόμενα νέα επένδυση για την παραγωγή πάγκου με ίσιο προφίλ, επένδυση η οποία ολοκληρώθηκε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και τα επόμενα χρόνια αποτέλεσε παγκόσμιο interior trend. Αναλόγως το 2017 ενέταξε στην παραγωγή τις γραμμές κοπής και επεξεργασίας πάγκων Compact Top από μασίφ βακελίτη 10 και 12mm. Και τα επόμενα χρόνια προχώρησε σε κατασκευή μονάδας για Cubicles, Lockers, υπερυψωμένο δάπεδο, πάνελ ανακαίνισης υγρών χώρων El Bath, περσίδας κ.α.


Η παραγωγή της ELTOP αποτελείται από τις παρακάτω γραμμές:
2 γραμμές postforming για πορτάκια κουζίνας & ντουλάπας
1 γραμμή softforming για πορτάκια ντουλάπας
2 γραμμές postforming για πάγκους κουζίνας
1 γραμμή πρεσσαρίσματος επιφανειών
2 γραμμές κοπής, συγκόλλησης & συσκευασίας διαστασολογημένων πορτών κουζίνας & ντουλάπας
1 μονάδα κοπής και επεξεργασίας Compact μασίφ βακελίτη
1 μονάδα επεξεργασίας και βαφής τζαμιών
1 μονάδα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου
1 μονάδα project & προδιαγραφών με επιβλέποντα αρχιτέκτονα & μηχανικό


ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η βάση των πωλήσεων της ΕLTOP αποτελείται από την γκάμα των προϊόντων που η ίδια παράγει στις εγκαταστάσεις της στην Ελευσίνα. Το δίκτυο διανομής τους καλύπτει ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο και μία σειρά χώρες εξαγωγών.

Προϊοντική σειρά της ELTOP:
Συλλογή αδιάβροχων πάγκων Topclass, TopSquare, TopShape, Fenix ΝΤΜ
Συλλογή πάγκων CompacΤop από μασίφ βακελίτη 10 & 12mm των Formica®, Arpa, Sm’Art, Gentas, Asd, καπάκια τραπεζιών & σουηδικές βάσεις Stable Table
Συλλογή μασίφ πάγκων fingerjoint από δρυς, οξυά, πεύκο άροζο & καρυδιά
Πορτάκια & panels H.P.L των Formica®, Arpa, Sm’Art, Eltop Premium, Ταμπλαδωτών, Direct Postforming, Acrylic & PET
Μελαμίνες Sm’Art, EGGER, TheInterMelamineCollection
Συρόμενες ντουλάπες αλουμινίου Swallow, Atlas & Fast Laguna kit
Βιτρίνες αλουμινίου
Διακοσμητικά φύλλα Thin Decorative H.P.L των Formica, Arpa, Egger, Liri, Gentas, Asd & Sm’Art
Cubicles & Lockers Υπερυψωμένα δάπεδα Panels πυρήνων ειδικών απαιτήσεων και προδιαγραφών Κατασκευή προσόψεων κτιρίων/ facades με χρήση compact H.P.L. Trespa® Meteon.

Παράλληλα, η εταιρία από το 2000 δημιούργησε ειδικό τμήμα πωλήσεων που απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μελετητικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρίες, στους shop fitters & στους κατασκευαστές marine projects για ιδιαίτερα προϊόντα αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών εφαρμογών. Γι' αυτό το σκοπό σύναψε συμφωνίες επίσημης αντιπροσώπευσης και αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων διάσημων οίκων του εξωτερικού, τόσο για την Ελληνική αγορά όσο και για την αγορά των χωρών της Πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Κύπρου.
Το ειδικό αυτό τμήμα σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες εμπλουτίζει συνεχώς το portfolio των αρχιτεκτονικών λύσεων τις οποίες προσφέρει. H αγορά είναι υποσχόμενη και το τμήμα έχει συνεχόμενη άνοδο της συμμετοχής στο τζίρο και τα αποτελέσματα της ELTOP.

Οι εταιρίες αυτές είναι:
Formica: Decorative, Digiform & Compact High Pressure Laminates
Arpa: Arpa For You (A.F.Y.) 0,9 mm & Athlon Compact High Pressure Laminates
Fantoni Acoustic Panels: Ηχοαπορροφητικά πάνελ ειδικών προδιαγραφών
Tara Concept: Handmade Wooden Walls
Lamellux: πάνελ μασίφ ξύλου και ρευστής ρητίνης (έγχρωμης ή διάφανης)
Finsa: έγχρωμο MDF, πυρήνες ειδικών απαιτήσεων
Interlam: 3d πάνελς από HDF, κυματοειδή ή γεωμετρικού σχεδίου
Design Panel: πάνελ PETG με ενσωματωμένα φυσικά υλικά όπως μπαμπού, στάχυα, λεβάντα κ.α.
Sm'Art:Μελαμίνες αναβαθμισμένης ποιότητος, Thin H.P.L. Compact H.P.L.
Egger:Μελαμίνες, Thin H.P.L. Compact H.P.L.
Trespa:Facades Compact H.P.L.
Everest:Façade Fibre Cement Boards
Starcell:Honeycomb αλουμινοκυψέλες με διάφορα υλικά επενδύσεων, περσίδες
AM Clad:Wall cladding antimicrobial system
CNC:CEMENTO biocompatible boards
Slate Lite:Stone Veneer φλούδες καπλαμά φυσικής πέτρας
ElRaised:Access floor υπερυψωμένα δάπεδα κατασκευής Eltop
El Bath:Shower Panelling


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η εταιρία δίνει ισχυρή βάση στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών, νέων υλικών, ετοιμάζει μια σειρά επενδύσεων που θα ενισχύσουν το τμήμα αρχιτεκτονικών διακοσμητικών εφαρμογών της και προγραμματίζει αντίστοιχη ενδυνάμωση των εξαγωγών που πραγματοποιεί, ειδικά για τις αγορές της Μέσης Ανατολής. Το 2020 ένα 10% του συνολικού τζίρου προήλθε από τις πωλήσεις στο εξωτερικό.